ОУ Христо Никифоров“ в Ловеч стана  победител в  конкурса

...
ОУ  Христо Никифоров“ в Ловеч стана  победител в  конкурса
Коментари Харесай

ОУ „ Христо Никифоров“ в Ловеч е победител в  конкурса „За по-здрави деца“

ОУ „ Христо Никифоров “ в Ловеч стана  победител в  състезанието на „ Нестле “, наименуван  „ За по-здрави деца “ От 156 участващи учебни заведения и детски градини от цялата страна  „ Христо Никифоров “  е преди всичко измежду 5- те класирани  в състезанието.

Награждаването на финалистите се организира във физкултурния салон на учебното заведение.

Гости на събитието бяха  Нели Стайкова – старши специалист „ Общинска администрация “ и Секретар на Постоянната комисия на НСОРБ, член на  журито, Нели Ангелова – управител Корпоративни връзки Нестле Югоизточен Пазар, Венцислав Христов – заместител – кмет на Община Ловеч по обучение, просвета, туризъм, опазване на здравето и обществени действия, Светла Христова – старши специалист в РУО-Ловеч, Теодора Ганчева – управител бранд активации „ Несте “ Югоизточен Пазар, Лава Коцева – шеф 75 ОУ „ Тодор Каблешков ” – гр. София.

Наградите бяха връчени от Нели Ангелова, като първото място планува и парична премия в размер на 3 000 лв..  ОУ „ Христо Никифоров “ ще ги употребява за дооборудване на кухненския ъгъл в кабинета по технологии.

„ Наша задача като просветителна институция е да формираме у децата екологична просвета, да изградим привички за здравословен и деен метод на живот. Ние като екип ще работим в тази посока и отсега нататък “ – показа шефът на учебното заведение Йоанна Луканова.

Зам.-кметът Венцислав Христов поздрави гостите от името на община Ловеч и изрази своята увереност, че Екологичното и здравното обучение би трябвало да  заемат предпочитано място в българското учебно заведение. 

 През образователната 2021/2022 година 272- ма  ученици  според от възрастта си създадоха разнообразни по тематика и трудност планове.  Те се включиха в просветителната стратегия на „ Нестле “, като другите интензивности в нея бяха ориентирани съм поощряване на уравновесеното хранене и дейния метод на живот. Програмата е формирана от четири модула, съдържащи уроци, интерактивни извършения и интензивности, посредством които децата да се научат по какъв начин да ръководят порциона си, изгодите от разнообразната храна и  водата, значимостта на фамилията, шерването на храна и доста други.

Учениците от начален стадий на учебното заведение победител участваха в състезанието с направените от тях планове, плакати, брошури, изложения. Също по този начин проведоха през годината разнообразни мероприятия, свързани с опазването на околната среда, включиха се в акции за разчистване и засаждане на дървета.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР